Krásne úspechy v atletike – 17. máj 2019

Dňa 17. mája sa žiaci ZŠ Slobody 2 zúčastnili športovej súťaže v Kalinove. Na okresné kolo v atletike vyučujúci telesnej výchovy poskladali dve družstvá zo žiakov 2 stupňa. Prvé družstvo tvorilo 10 dievčat a druhé družstvo 10 chlapcov. Žiaci súťažili v týchto atletických disciplínach – beh na 60 m, beh na 300 m, beh na 800 m, beh na 1000 m, štafetový beh 4 x 60 m, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou, skok do diaľky a skok do výšky.
Naše žiačky sa po súčte všetkých bodov z jednotlivých disciplín umiestnili na celkovom 2 mieste. Individuálnym úspechom bolo 1. miesto Karolíny Jozefíkovej v hode kriketovou loptičkou. Týmto svojím výkonom postúpila na krajské kolo kde sa jej podarilo rovnako zvíťaziť a tak postúpiť až na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční v Nových Zámkoch.
Chlapcom sa na okresnom kole darilo trochu lepšie. Zvíťazili v disciplínach – skok do diaľky a skok do výšky Oleg Balco, beh na 1000m – Marián Sabó, beh na 60 m a beh na 300 m – Adrian Starove, štafeta 4 x 60 m – Balco, Drugda, Ťažký, Starove. Po súčte 708 bodov žiaci obsadili 1. miesto a celé družstvo postúpilo na krajské kolo, ktoré sa konalo 23. mája v Banskej Bystrici na štiavničkách. Toto prekrásne atletické prostredie pomohlo chlapcom k ešte lepším výkonom. Takmer všetci si svoje výkony zlepšili a na súťaži obsadili celkové 3. miesto so súčtom 724 bodov. Oleg Balco aj individuálne 3. miesto v skoku do diaľky.
Za predvedené výkony a reprezentáciu mesta Poltár ako aj ZŠ Slobody 2 žiakom veľmi ďakujem.

Mgr. M. Straško

Komentáre sú zatvorené

Komentáre sú zatvorené. Momentálne nemôžete komentovať tento príspevok.